Bunlar Kimin "ÇİP"leri

HAKKIMIZDA / GENEL MERKEZ HABERLERİ

Bugünlerde memleketimizde bilim kurgu filmlerini aratmayacak cinsten, ilginç ve kara mizah tarzında olaylar cereyan etmektedir. Adana Şehir Hastanesinde çalışanları takip için "çip takılması" uygulamasından bahsediyoruz. Çalışanların üniformalarının alt ve üst parçalarının herbirine birer çip takılarak, personelden habersiz hastane içindeki trafiği izlenerek güya bir kontrol mekanizması sağlanmaya çalışılmıştır. Kameralarla entegre olan bu çipleri sayesinde personel devamlı olarak kontrol ve gözetim altında tutulmakta, performanslarına işlenmektedir. İşin daha ilginç tarafı Sağlık Bakanlığı da bu uygulamadan haberdar ve şöyle destekler tarzda bir açıklama yapılmakta. Açıklamada hastanenin çok büyük olduğu için personelin takibinin çok zor olduğu ve daha profesyonelce bir çalışma ortamı oluşturulması için bu uygulamaya geçildiğinden bahsediliyor.

Bu uygulamanın tek bir izahı vardır, modern kölelik. Personelini takip etmekten aciz olanlar, çözümü çalışanları mankurtlaştırma ve robotlaştırmada bulmuşlar anlaşılan. Maalesef çalışanlara çip adı altında pranga ya da bir nevi elektronik kelepçe takılarak çağdaş köleler oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu durum insan onurunun ayaklar altına alınması demektir. Zira insan olmanın en temel şartı özgür olmaktır. Sonuçlarına katlanmayı göze alarak hata yapma özgürlüğü de buna dahildir. Personel takibi adı altında insanların seçim yapma, karar verme iradesinin ellerinden alınması orta çağın karanlık dehlizlerine balıklama dalmanın ilk adımıdır.

Eksen Sağlık Bir Sen olarak insanlık onurunun ayaklar altına alınmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Saygılarımla….

Arif YAŞAR
Eksen Sağlık Bir Sen
Genel Başkan 

 Okunma Sayısı : 1465         19 Aralık 2017

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 642542

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.